Belgisch hardsteen

Karakteristiek en tijdloos: dat is hoe je Belgisch hardsteen het beste kan omschrijven. Belgisch hardsteen geeft een authentieke uitstraling aan een ruimte. Het past zowel bij een landelijke, klassieke en industriële huisstijl en is zowel geschikt voor binnen- als buitengebruik. Of er nog meer voordelen zijn aan Belgisch hardsteen? Genoeg! Wij vertellen je er graag meer over.

Wat is Belgisch hardsteen?

Voordat we dieper ingaan op de voordelen van Belgisch hardsteen, lichten we eerst toe wat Belgisch hardsteen is. Belgisch hardsteen is een natuurlijke en compacte kalksteen. Je herkent Belgisch hardsteen aan de grijsblauwe tinten en de kleine stukjes fossiele resten van zeelelies en poliepen. Het product is meer dan 345 miljoen jaar geleden al gevormd door overstromingen. Kies je voor Belgisch hardsteen? Dan haal je dus een stukje geschiedenis in huis. Hoe speciaal is dat?

Belgisch hardsteen is te verkrijgen in vele kleuren en kan zowel licht als donker gezoet zijn. Welke afwerking de beste keuze is? Dat ligt maar net aan jouw stijl en smaak. Onze specialisten helpen je graag met het maken van een goede keuze.

Voordelen van Belgisch hardsteen

Nu je weet wat Belgisch hardsteen is, lichten we graag de voordelen uit van dit type natuursteen:

  • Belgisch natuursteen is breed inzetbaar: het is mogelijk om de steensoort te bewerken in verschillende afmetingen. Hierdoor kan je de steensoort gebruiken voor betegeling als vensterbank, dorpsels, keukenbladen en wastafels. Multi-inzetbaar dus!
  • Belgisch hardsteen is bestand tegen vorst en dooi: ook in de tuin blijft deze steensoort daarom mooi. Laat jouw tegels door onze specialisten leggen, voor een prachtig eindresultaat waar je levenslang plezier van beleeft!
  • Het is een duurzaam product: doordat hardsteen een hard product is, scheurt het niet en gaat het zelfs langer mee dan een mensenleven.
  • Belgisch hardsteen, ook wel Belgisch blauwsteen, vraagt bij normaal gebruik weinig onderhoud. Wel is het belangrijk om de hardsteen goed te behandelen om vlekken te voorkomen. Hier adviseren we jou graag over.
  • Met Belgisch hardsteen op maat heb je altijd een uniek element in huis. De fossielen en onregelmatigheden zorgen voor een authentieke uitstraling waar je nooit genoeg van krijgt

Veelzijdige toepassingen van Belgisch hardsteen

Blauw hardsteen (arduin) is een veelzijdig natuursteen dat zich uitstekend leent voor diverse toepassingen in en rondom het huis. Vanwege zijn bewerkbaarheid in verschillende afmetingen is het mogelijk om Belgisch hardsteen op verschillende manieren te gebruiken. Zo kun je dit prachtige gesteente gebruiken als vloertegels, vensterbanken, dorpels, keukenbladen en wastafels. Of je nu een landelijke, klassieke of industriële stijl hebt, Belgisch hardsteen voegt altijd een vleugje authenticiteit toe aan jouw ruimte.

Bovendien is het Belgische hardsteen bestand tegen de invloeden van vorst en dooi, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Laat je tegels leggen door ervaren specialisten en je zult levenslang genieten van een prachtig eindresultaat dat zijn charme behoudt, zelfs in de tuin.

Goede behandeling zorgt voor een lange levensduur

Naast zijn veelzijdigheid en duurzaamheid vraagt Belgisch hardsteen bij normaal gebruik weinig onderhoud. Om vlekken te voorkomen, is het echter van belang om de hardsteen goed te behandelen. Onze specialisten kunnen je hierover adviseren, zodat je jouw Belgisch hardsteen in optimale staat kunt houden.

Enthousiast geworden over Belgisch hardsteen?

Wij van Dove natuursteen zijn al meer dan 100 jaar gespecialiseerd in het bewerken van Belgisch hardsteen. Met de meeste precisie en vakmanschap bewerken wij Belgisch hardsteen zodat het perfect past bij in jouw woning, bedrijfsruimte of tuin. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Breng een bezoekje aan onze showroom in Enschede en laat je inspireren door ons prachtige aanbod. Ons team van specialisten staat voor je klaar om jou geheel vrijblijvend te adviseren. Het is zelfs mogelijk dat wij jouw Belgisch hardsteen vloer leggen. Complete ontzorging dus! Bij vragen kunt je hier contact met ons opnemen. Zien we je binnenkort in onze showroom?

Teamfoto Dove

Bezoek onze showroom

Hendrik ter Kuilestraat 205
7547 SK Enschede

053 - 4315819 info@dovenatuursteen.nl 06-12999026

Iets niet kunnen vinden of heeft u vragen?

Laat het ons weten! Laat uw naam en telefoonnummer achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Bel mij terug
Bel mij terug

Laat hier uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.