Karakteristiek

Hardstenen raamdorpels van Dove

Hardstenen raamdorpel

Wil jij jouw gevel van jouw woning, kantoor of ander gebouw beschermen tegen vochtige regenbuien? Een hardstenen raamdorpel vangt het regenwater voor jou op en voert dit vervolgens netjes af. Daarnaast zorgt de hardstenen raamdorpel ook voor een keurige, unieke afwerking van de buitengevel. Neem een kijkje in het assortiment en ontdek dat een hardstenen raamdorpel geschikt is voor de gevel van jouw pand.

Wat is een hardstenen raamdorpel?

Een hardstenen raamdorpel is een onderdeel van de gevel. De natuurstenen dorpel voorkomt dat het regenwater meteen op de onderliggende gevel van jouw gebouw druppelt. De raamdorpel steekt over het algemeen iets uit; hierdoor lijkt het op een soort vensterbank aan de buitenkant van jouw woning. Daarnaast loopt de hardstenen raamdorpel schuin af. Op deze manier kan het water na een hevige regenbui gemakkelijk worden afgevoerd. Het vuil wat ontstaat tijdens een hevige regenbui, druppelt hierdoor ook niet direct langs de gevel van jouw gebouw. Alles wordt netjes afgevoerd door middel van een hardstenen raamdorpel. Ideaal, niet waar?!

De dorpel van natuursteen wordt vaak ook een Belgisch hardsteen dorpel genoemd. Dit is een raamdorpel van blauwe steen die vaak wordt gebruikt als een soort vensterbank buitenshuis. Deze dorpel van natuursteen heeft, doordat deze worden gemaakt van blauw steen, een grijsblauwe uitstraling. Dit varieert tussen donkerdere en lichtere tinten. Een raamdorpel van Belgisch hardsteen is dan ook uitermate geschikt voor verschillende stijlen.

Voordelen van een hardstenen raamdorpel

Een natuurstenen dorpel is de ideale afwerking van jouw gebouw. Zit je te denken om te kiezen voor een hardstenen dorpel? Lees dan snel verder en ontdek de verschillende voordelen hieronder:

  • Een hardstenen raamdorpel is altijd uniek: iedere hardstenen raamdorpel heeft een unieke uitstraling, waardoor jij een unieke uitstraling aan jouw gevel krijgt. Dit komt doordat het hardsteen een natuurproduct is.
  • Hardstenen raamdorpels zijn verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen: bespreek met ons jouw wensen en wij zorgen voor een perfecte combinatie met de rest van jouw gebouw.
  • Een natuursteen raamdorpel kan levenslang meegaan: het is een hardstenen raamdorpel. Het harde materiaal kan levenslang meegaan. Zolang de woning staat, zal deze raamdorpel intact blijven zonder enige vorm van onderhoud.

Duurzaamheid en minimaal onderhoud

Een hardstenen raamdorpel biedt niet alleen bescherming tegen vochtige regenbuien, maar staat ook garant voor duurzaamheid en minimaal onderhoud. Dit natuurproduct gaat levenslang mee zonder enige vorm van onderhoud. Het harde materiaal blijft onaangetast, waardoor je jarenlang kunt genieten van een zorgeloze en betrouwbare oplossing voor je gevel. Of je nu kiest voor een dorpel van blauwe steen of een Belgisch hardsteen dorpel, het hardsteen behoud altijd dezelfde voordelen.

Tijdloze schoonheid

De tijdloze schoonheid van een hardstenen raamdorpel voegt een vleugje elegantie toe aan je gevel. Iedere hardstenen raamdorpel is uniek en heeft een natuurlijke charme die je gevel een exclusieve uitstraling geeft. Met een blauwe steen dorpel creëer je gemakkelijk een moderne stijl. Een hardstenen raamdorpel past dan ook naadloos bij diverse architectonische ontwerpen en geeft je gebouw een tijdloze aantrekkingskracht.

Hardsteen is bijzonder sterk en krasbestendig, waardoor het perfect is voor diverse toepassingen. Je kunt er met vertrouwen plantenbakken op plaatsen, waardoor je jouw gevel verder kunt verfraaien en personaliseren. De robuustheid van een hardstenen raamdorpel maakt het geschikt voor allerlei creatieve ideeën om de buitenkant van je pand te verfraaien. Onze stenen dorpel op maat kan dan ook op iedere plek geralieerd worden.

Interesse in een hardstenen raamdorpel?

Bij Dove Natuurstenen zijn wij al meer dan 100 jaar gespecialiseerd in het bewerken van verschillende soorten natuurstenen. Ben jij op zoek naar een natuursteen dorpel (drempel) of een raamdorpel van hardsteen? Door middel van precisie en vakmanschap helpen wij jou graag verder. Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning, kantoor of ander gebouw? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Enschede. Je krijgt hier de mogelijkheid om veel inspiratie op te doen in de showroom van maar liefst 800m2. Daarnaast staat er een team met specialisten voor jou klaar om de verschillende mogelijkheden samen met jou te bekijken.

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je meer informatie over onze hardstenen raamdorpels? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Ons team helpt je graag bij het realiseren van je droomhuis met een prachtig hardstenen raamdorpel. Voor het plaatsen van een hardstenen raamdorpel op maat overleggen wij eventueel met jouw aannemer. Wij nemen alle zaken graag voor jou uit handen. Heb jij nog vragen? Neem gerust contact met ons op telefoonnummer: 053-43 15 819.

Teamfoto Dove

Bezoek onze showroom

Hendrik ter Kuilestraat 205
7547 SK Enschede

053 - 4315819 info@dovenatuursteen.nl 06-12999026

Iets niet kunnen vinden of heeft u vragen?

Laat het ons weten! Laat uw naam en telefoonnummer achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Bel mij terug
Bel mij terug

Laat hier uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.