Hoe moet je een graniet vloer schoonmaken?

Een graniet vloer is een prachtige toevoeging aan verschillende woonruimtes. Het past goed in de keuken en in de woonkamer, maar kan ook daarbuiten goed staan. Om het mooi te houden, is het wel belangrijk dat je weet hoe je de graniet vloer schoonmaken moet. In deze blog vertellen we je precies hoe jij je graniet vloer schoonmaken moet zodat deze lange tijd mee gaat!

Wekelijks stof verwijderen

In principe hoef je niet regelmatig veel werk uit te voeren voor het schoonmaken van de granieten vloer. Eens in de zoveel tijd voer je werkzaamheden uit; daar komen we zo nog op. De enige taak die je met enige regelmaat hebt wanneer je een graniet vloer schoonmaken wil, is stof verwijderen. Dit kun je doen met een stofzuiger of een zachte bezem. Door dit regelmatig te doen, zorg je ervoor dat de vloer te allen tijde zijn rijke, glanzende uitstraling behoudt.

Tweewekelijks dweilen

Sommige vlekken in een vloer gaan verder dan alleen een laagje stof. Deze verwijder je dus ook niet met een bezem of een stofzuiger, maar met een dweil. Over het algemeen hoef je de vloer niet wekelijks te dweilen. Het kan geen kwaad, maar als je dit eens in de twee weken doet, houd je je vloer ook goed schoon. Zorg ervoor dat je gebruikmaakt van een schoonmaakmiddel met een neutrale pH-waarde. De vloer wordt zo mooi schoon en zal geen schade oplopen vanwege bijtende zuren.

Let er bij het dweilen van de vloer goed op dat je niet te veel water gebruikt. Door de dweil goed uit te wringen, zorg je ervoor dat er geen water de vloer intrekt.

Welke materialen gebruik je voor de oude granieten vloer schoonmaken?

Om de kwaliteit van de vloer te behouden, is het belangrijk dat je te werk gaat met de juiste materialen. We zetten voor je op een rijtje wat je wel en niet kunt gebruik om de oude granieten vloer schoon te maken.

  • Geen schurende materialen: iets wat je te allen tijde wil voorkomen is dat wanneer je de graniet vloer schoonmaken wil, je deze eigenlijk beschadigt. We zien dit regelmatig voorkomen wanneer mensen gebruik maken van een ruwe bezem of in sommige gevallen zelfs van schuurpapier voor het polijsten. Er ontstaan krassen die erg lastig weg te werken zijn. Een zachte bezem of de juiste stofzuiger is een betere keuze!
  • Geen bijtende materialen: wil jij de vloer in de sop zetten, zorg er dan voor dat je met neutrale schoonmaakmiddelen werkt. Doe je dit niet, dan kan je zuurvlekken in de vloer krijgen, die je er op geen manier uit krijgt. De pH-waarde van je schoonmaakmiddel staat altijd vermeld op de verpakking.
  • Droge dweil: niet alleen gebruik je de dweil voor het dweilen van de vloer, je kunt hiermee ook uitstekend de vloer afwerken wanneer je deze hebt schoongemaakt. De dweil is zacht en zal daarom geen beschadigingen aanrichten, maar kan de vloer wel droog houden.

Granieten vloer polijsten

Wil je nog een extra stap nemen na de graniet vloer schoonmaken? Dan is het een goede keuze om de granieten vloer te polijsten. Eigenlijk kun je dit zien als het afwerken van de vloer. Het polijsten doe je veelal op dezelfde manier als het schoonmaken van de vloer, maar gebruikt extra seal die de vloer een extra glanslaag geeft. Zo ziet de vloer er helemaal als nieuw uit, terwijl deze dat misschien wel helemaal niet is!

Het polijsten van de graniet vloer hoef je niet regelmatig uit te voeren. Vaak is maximaal twee keer per jaar aan te raden.

De service van Dove

Ben je bang dat als je het zelf moet doen, dit de vloer ten goede komt? Wij helpen je graag! Onze specialisten komen graag bij je langs om op regelmatige basis de vloer schoon te maken. Dit kan eenmalig, maar kan ook gelijk vaker ingepland worden. Wanneer je kiest voor deze schoonmaakservice, kies je voor een schoonmaak op basis van kennis. Zelf proberen is dus een goede keuze, maar je hebt nu altijd een alternatief achter de hand.

Iets niet kunnen vinden of heeft u vragen?

Laat het ons weten! Laat uw naam en telefoonnummer achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Bel mij terug
Bel mij terug

Laat hier uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.