Waarom een leisteen vloer in de woonkamer?

We hoeven je niet te vertellen dat de keuze van je vloer van grote invloed is op de uitstraling van je woonkamer. Welk type vloer je kiest, is dus niet een keuze zonder invloed. In deze blog willen we je voorstellen aan de leisteen vloer voor de woonkamer! Een leisteen vloer in je woonkamer brengt namelijk bijna alleen maar voordelen met zich mee. Lees snel verder!

De voordelen van een leisteen vloer

Een leisteen vloer brengt veel voordelen met zich mee. Deze hebben veelal te maken met het feit dat leisteen een natuurlijk materiaal is. Het is dus een duurzame keuze, aangezien dit natuurlijk gesteente eenvoudig teruggewonnen kan worden.

Als we specifiek kijken naar de voordelen van de leisteen vloer in de woonkamer, komen we onder andere op de volgende voordelen:

  • Lichtweerkaatsing: een vloer van leisteen is licht. Wanneer je dit combineert met veel glas in huis, zorg je voor een prachtig lichte ruimte met een natuurlijk gevoel. De vloer weerkaatst het licht, zodat jij overdag de lampen uit kunt laten.
  • Kan goed tegen vocht en UV-straling: In de woonkamer kan altijd een ongelukje plaatsvinden. Water dat valt kan menig vloer nare vlekken bezorgen, maar de leisteen vloer in de woonkamer heeft hier geen boodschap aan. De vloer wordt ook niet beïnvloed door UV-straling, waardoor je weinig onderhoud aan de leisteen vloer hoeft uit te voeren, behalve een stoflaag verwijderen hier en daar.
  • Behoud warmte: door de leistenen vloer te combineren met een vloerverwarming, bespaar je op kosten. De vloer houd warmte namelijk goed vast, waardoor je de centrale verwarming eenvoudig een graadje kouder zet zonder dat het kouder wordt in huis.

De leisteen vloer sfeervol in je woonkamer!

We noemden net al het voordeel van de leisteen vloer in de woonkamer op het gebied van lichtweerkaatsing. Hierdoor ervaar je veel extra sfeer in de woonkamer die anders op andere manier gecreëerd moet worden. Toch kun je ook met deze vloer nog veel toevoegingen doen die voor extra sfeer zorgen. Hierbij raden we de combinatie aan met natuurlijke materialen, zoals hout, natuurlijk groen of als je wil experimenteren zelfs bamboe. Door deze verschillende natuurlijke materialen te combineren, creëer je een mooi geheel dat gelijk sfeer oproept.

Welk onderhoud voor de leisteen vloer in woonkamer?

Een leisteen vloer in de woonkamer vereist vrij weinig onderhoud. Doordat het goed bestendig is tegen zowel vocht als UV-straling ontstaan er niet snel nare vlekken die lastig te verwijderen zijn. In de meeste gevallen is stof verwijderen van de vloer al genoeg, maar om de zoveel tijd een dweil over de vloer halen kan natuurlijk ook geen kwaad. Wanneer je dit met enige regelmaat doet (denk om de twee weken) zorg je ervoor dat je vloer van optimale kwaliteit voorzien blijft.

Ervaar de leisteen vloer bij Dove

Op zoek naar een extra beetje inspiratie voor je leisteen vloer in de woonkamer? Kom eens langs in onze showroom in Enschede en ervaar hoe de vloer eruitziet! Onze specialisten bespreken de mogelijkheden graag met je en weten het juiste antwoord op al jouw vragen.

Iets niet kunnen vinden of heeft u vragen?

Laat het ons weten! Laat uw naam en telefoonnummer achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Bel mij terug
Bel mij terug

Laat hier uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.