Waarom een Belgisch hardsteen vensterbank een logische keuze is!

Natuursteen verwerken in je vensterbank is een goede keuze! Niet alleen is het in de meeste gevallen een stevig materiaal dat goed tegen een stootje kan, de look van het natuurlijke materiaal maakt jouw vensterbank helemaal af. In je zoektocht naar het juiste type natuursteen kom je van alles tegen. In deze blog vertellen we je waarom je Belgisch hardsteen in je vensterbank wil gebruiken. Laat je inspireren!

1. Een gevoel van luxe

Vensterbanken worden vaak weggezet als een vast onderdeel van elk huis. Toch zul je merken dat wanneer je met je vensterbank inspringt op het interieur van je huis, deze gelijk iets toevoegen. Door te kiezen voor een Belgisch hardsteen vensterbank, kies je voor het luxe gevoel dat Belgisch hardsteen met zich meebrengt. Het rijke blauw kan in je woonkamer prachtig afgewerkt worden met houten details. Door de kleur nog vaker terug te laten keren in je woonruimte, creƫer je een verwelkomend geheel.

2. Het kan goed tegen hitte

Misschien is het niet het eerste waar je rekening mee zou houden bij je keuze voor een vensterbank, maar toch is dit vaak erg belangrijk. De reden hiervoor is dat vensterbanken vrijwel altijd direct achter (of voor) een raam geplaatst worden. Wanneer de zon hier vol op komt te staan, kan het een verhittend effect hebben op de vensterbank. Wanneer je kiest voor een vensterbank van Belgisch hardsteen, kies je voor een materiaal dat hier geen reactie op zal hebben.

3. Weinig onderhoud

Af en toe een doekje door het huis halen is altijd goed. Gelukkig voor jou blijft het hier ook bij wanneer je kiest voor een Belgisch hardsteen vensterbank! Deze vensterbank is verder namelijk zo goed als onderhoudsvrij. Na de installatie hoef je hier niet meer naar om te kijken, aangezien deze niet wordt aangetast door vocht of UV-straling.

4. Geniet van veelzijdigheid!

Met de Belgisch hardsteen vensterbank is van alles mogelijk. Dit is erg fijn, aangezien je dus nog niet vastzit aan een vast besluit. Zo kies je bijvoorbeeld voor een Belgisch hardsteen donker gezoet vensterbank: doordat deze vensterbank gezoet is, heeft hij een extra laagje glans, waardoor hij nog meer klasse uitstraalt. Natuurlijk kun je ook voor iets anders kiezen dan de Belgisch hardsteen gezoet vensterbank: wanneer deze glans ontbreekt, ontstaat er juist een natuurlijke look die goed te combineren is met houten elementen.

5. Een milieuvriendelijke keuze

Wil je binnenshuis je ecologische voetstap zo klein mogelijk houden? Dan is de keuze voor een Belgisch hardsteen vensterbank de juiste. Het materiaal in deze vensterbank wordt namelijk gewonnen uit steengroeven. Dit houdt in dat het makkelijk terug te winnen is en daardoor geen negatieve gevolgen heeft op het milieu.

Kies voor een Belgisch hardsteen vensterbank met Dove!

Wil jij de voordelen van de Belgisch hardsteen vensterbank in je huis ervaren? Dove helpt je graag! Wij maken deze vensterbanken op maat, waardoor deze probleemloos in jouw huis passen. Kom eens langs in onze showroom in Enschede en ervaar deze vensterbank zelf voordat je je bestelling plaatst!

Iets niet kunnen vinden of heeft u vragen?

Laat het ons weten! Laat uw naam en telefoonnummer achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Bel mij terug
Bel mij terug

Laat hier uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.