Voor en nadelen keramische tegels buiten

Keramische tegels zijn buiten een prachtige toevoeging voor vele tuinen. Toch kan het best zijn dat deze tegels voor jou niet de optimale keuze zijn. In deze blog komen we er samen achter, door de voor- en nadelen van keramische tegels buiten te geven en deze tegen elkaar op te laten wegen. Ontdek de voor- en nadelen van keramische tegels buiten nu met Dove!

Voordeel 1: Keramische tegels zijn weerbestendig

Wanneer je investeert in een materiaal voor buitenshuis, wil je er zeker van zijn dat dit niet te erg aangetast kan worden door de regen of andere weersomstandigheden. Met keramische tegels zit dit helemaal goed! Deze tegels kunnen namelijk zowel tegen vocht, als tegen UV-straling, als tegen vorst. Geen weersomstandigheid zal de look van je keramische buiten tegels veranderen!

Nadeel 1: Glad

Het is natuurlijk erg fijn dat je keramische tegels voor buiten goed tegen regen kunnen, maar het kan wel een nadeel opleveren wanneer de temperatuur onder nul komt te liggen. Eén van de nadelen van keramische tegels buiten is namelijk dat ze glad kunnen worden. Het ligt er dus maar net aan waar jij de tegels van keramiek wil plaatsen! Is dit in een gebied waar veel gelopen wordt, dan kan het ‘s winters oppassen zijn.

Voordeel 2: Makkelijk schoon te maken

Vooral ‘s zomers zul je uren in de tuin doorbrengen. Het is in dit geval erg belangrijk dat je tuin een sfeervol geheel is, waar alles mooi en ontspannend werkt. Met de tegels van Dove is dat geen enkel probleem, aangezien jij ze eenvoudig schoonhoudt. Hierbij moet wel gezegd worden dat regelmaat hierin essentieel is. De tegels zijn namelijk eenvoudig schoon te houden, mits je hier de tijd voor neemt. Doe je dit niet, dan maak je juist kennis met één van de nadelen van keramische tegels buiten.

Nadeel 2: Kan na verloop van tijd van kleur veranderen

Lukt het jou niet om de tegels regelmatig schoon te maken, dan is één van de nadelen van keramische tegels dat ze na verloop van tijd van kleur kunnen veranderen. Dit heeft te maken met de blootstelling aan verschillende weersomstandigheden. In principe kunnen de tegels hier goed tegen, maar een duwtje in de rug kunnen ze wel gebruiken. De keramische tegels voor buiten zijn dus een goede keuze voor iedereen die ook de tijd kan nemen om ze goed te onderhouden. Wij raden een maandelijkse schoonmaakbeurt aan, waarin vaak een keer poetsen al genoeg is.

Voordeel 3: Veelzijdigheid

Bij keramische tegels wordt vaak gedacht aan één vaste look gedacht, maar dat is niet helemaal hoe het in de werkelijkheid is. De tegels zijn namelijk erg veelzijdig! Denk maar eens aan de keramische tegels buiten met een houtlook! Deze tegels veranderen de complete look van je tuin, omdat ze opeens met een houtkleur werken. Natuurlijke materialen werken altijd goed in de tuin, voornamelijk wanneer jij ze combineert met ander groen in de vorm van planten of een mooie boom.

Nadeel 3: Lastig te installeren

Als jij een echte klusser bent zul je dit niet als één van de nadelen van keramische tegels buiten ervaren, maar we merken dat toch veel mensen best veel last hebben met de installatie ervan. Wanneer je bijvoorbeeld keramische tegels met een houtlook buiten wil combineren met een boom, zul je hier slim omheen moeten werken en ook rekening houden met de wortels. Onze specialisten helpen je hier natuurlijk graag mee, dus het probleem is gelukkig snel opgelost!

Wel of niet doen?

Wat vind jij meer spreken: de voor- of nadelen van de keramische tegels buiten? Als je er niet helemaal uit bent, dan helpen onze specialisten je graag door je te voorzien van uitgebreid advies over of deze tegels in jouw tuin passen of niet. Neem contact op en ervaar het zelf!

Iets niet kunnen vinden of heeft u vragen?

Laat het ons weten! Laat uw naam en telefoonnummer achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Bel mij terug
Bel mij terug

Laat hier uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.